Menu

Jagodowa Polana

Smakuję życie, więc gotowanie przychodzi mi z łatwością. Lubię karmić i to robię. Znajdziesz mnie na szczycie gorczańskiego wzgórza, gdzie otoczona lasem pichcę dla moich agroturystycznych gości. Mój najlepszy przepis, to przepis na życie : rób co kochasz, a docenisz każdą chwilę. Zapraszam!

WIGILIJNE ŚLEDZIKI Z GRZYBKAMI

jagodowapolana

new_1321106_1SKŁADNIKI:

  • 3 garście suszonych grzybów
  • paczka matiasów (moczymy)
  • 4 duże ogórki kiszone,
  • 1 cebula cukrowa
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • olej
  • Przyprawy:
  • sól
  • majeranek
  • pieprz,
  • 3-4 łyżeczki miodu.

 

PRZYGOTOWANIE:


Ugotować grzyby w osolonej wodzie do miękkości (ok 1h), posiekać drobno (można malekserem, należy jednak uważać by nie zrobić papki).   Ogórki i cebulę także drobno pokroić. Wszystko wymieszać razem z koncentratem, miodem 
i przyprawami do smaku (ja daję sporo majeranku i pieprzu, mało soli - śledzie i tak są słone).
Układać warstwami, każdą warstwę zalewać olejem. Schłodzić.
Smacznego!

Można przechowywać w słoiczku do 5 dni.

 

www.jagodowapolana.com

 

© Jagodowa Polana
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci