Menu

TOJAgodowa Kuchnia

Tak gotuję dla moich gości na

OBIADOWO Z MIĘSEM

UDKA KURCZAKA W POMARAŃCZOWO-IMBIROWEJ GLAZURZE

jagodowapolana

Po świętach pozostała mi jedna pomarańcza, reszta poszła do konfitury na mazurka. Nikt nie miał na nią ochoty. Przykro było patrzeć jak samotnie leży wśród sterty jabłek. I wtedy przyszła mi do głowy ta myśl : ożenię ją z kurczakiem. Wyszło naprawdę ... więcej

WOLNO PIECZONA KACZKA W GRUSZKACH

jagodowapolana

           Bardzo lubię kacze mięso. Jest dużo zdrowsze od kurczęcego, a do tego idealnie komponuje się z jesiennymi owocami:  jabłkami, śliwkami, brzoskwiniami czy właśnie gruszkami. Ponieważ w domu zalegała mi spo... więcej

CIECIERZYCA Z ŻEBERKIEM W POMIDORACH

jagodowapolana

Proporcje i intensywność przyprawienia tego dania należy dobrać wg potrzeb. Ja lubię lekko słodko-pikantne z wyraźną nutą ziołową. SKŁADNIKI 4 szklanki suszonej cieciorki  połowa żeberka wieprzowego (ok 450-500g) 2 pudełka pomidorowego sosu pass... więcej

MIODOWA POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z PATELNI GRILLOWEJ

jagodowapolana

Mięso przygotowane w ten sposób nadaje się na patelnię lub grilla, zależnie od potrzeby i pory roku. Polędwiczki mają przyjemny, wyrazisty smak i przyjemną mięciutką strukturę. Porcja wystarcza spokojnie dla 4 osób. SKŁADNIKI ok 1/2kg polędwiczki wie... więcej

© TOJAgodowa Kuchnia
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci