Menu

Jagodowa Polana

Każdy może gotować, nawet andragog z doświadczeniem w bankowości;-))

OBIADOWO Z MIĘSEM

AROMATYCZNE ZAPIEKANE FASZEROWANE BATATY

jagodowapolana

  Jestem ogromną fanką batatów. Można wykorzystać je na wiele sposobów, mają ciekawy smak i wiele prozdrowotnych właściwości. W przeciwieństwie do naszych rodzimych odpowiedników, choć tym też niczego nie brakuje, pomimo słodkiego smaku, mają ni... więcej

KACZKA PEŁNA SMAKÓW

jagodowapolana

  Z zakupów wrócilam ze sporym pęczkiem kolendry i owocami mango. Teraz jest na nie świetny sezon. Są aromatyczne, soczyste, zazwyczaj cudownie dojrzałe. Oczywiscie zioła u mnie zawsze są w modzie, ale połączenie tych dwóch składników ostatnio b... więcej

JESIENNA ZAPIEKANKA Z WĄTRÓBKĄ DROBIOWĄ

jagodowapolana

    Natchnęło mnie dzisiaj na zapiekankę. Miałam w lodówce resztkę jarmużu, trochę brukselki, a że kupiłam ładną indyczą wątróbkę, postanowiłam połączyć to w jedną całość. Danie na wszystkich etapach wyglądało apetycznie, więc dokładnie je ... więcej

UDKA KURCZAKA W POMARAŃCZOWO-IMBIROWEJ GLAZURZE

jagodowapolana

Po świętach pozostała mi jedna pomarańcza, reszta poszła do konfitury na mazurka. Nikt nie miał na nią ochoty. Przykro było patrzeć jak samotnie leży wśród sterty jabłek. I wtedy przyszła mi do głowy ta myśl : ożenię ją z kurczakiem. Wyszło naprawdę ... więcej

© Jagodowa Polana
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci