Menu

TOJAgodowa Kuchnia

Tak gotuję dla moich gości na

ZUPY

BROKUŁOWA ZUPA-KREM wg 5 przemian

jagodowapolana

Pojawiająca się za oknem wiosenna zieleń zainspirowała mnie do ugotowania aksamitnej, lekko pikantnej brokułowej zupy. Jeśli chcecie skorzystać z dobrodziejstw kuchni 5 przemian, zachęcam do zachowania kolejności dodawania składników. Wpłynie to... więcej

GULASZOWA ZUPA PASTERSKA

jagodowapolana

    Polecam Wam dzisiaj pożywną zupę, idealną na nadchodzące chłodniejsze pogody. Zupa jest syta i aromatyczna, a do tego efektownie prezentuje się na talerzu. SKŁADNIKI: 500-600g dobrego wołowego mięsa gulaszowego 1,5l bulionu wołowego lub... więcej

ZUPA SZCZAWIOWA NA ŻÓŁTKACH I ŚMIETANIE

jagodowapolana

P   Dzisiaj piękny czerwcowy  poranek zainspirował mnie do stworzenia łąkowego cuda, a mianowicie zupy szczawiowej. Udało mi się zebrać dwa spore zielone pęczki  i na nich ugotowałam zupę dla 4 osób. Aby przełamać kwaśny smak szczawiu ... więcej

ZUPA Z BOTWINKĄ

jagodowapolana

 Ostatnio buszując po lokalnym targowisku zakupiłam 3 pęczki ślicznej nieprzerośniętej botwinki, która zaraz po powrocie trafiła do garnka. Oto mój przepis.  SKŁADNIKI : 3 pęczki botwinki  3 spore marchewki  1 duża pietruszka 2 dy... więcej

© TOJAgodowa Kuchnia
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci