Menu

Jagodowa Polana

Każdy może gotować, nawet andragog z doświadczeniem w bankowości;-))

PRZETWORY SEZONOWE

KAPUSTA KIMCHI - prosty przepis

jagodowapolana

   Kiszonki to nieocenione źródło witamin i mikroelementów. Na moim stole goszczą przez cały rok, ale szczególnie jesienią i zimą doceniam ich właściwości chroniące mnie przed infekcjami. Kiszona kapusta pekińska to przysmak Koreańczyków, a... więcej

KISZONE CZERWONE BURACZKI

jagodowapolana

Czerwone buraki, dla mnie bezkonkurencyjne superfood. A w wersji kiszonej to już po prostu absolutna bomba, także witaminowa. Wiedzieliście, że jedzenie ich pozytywnie wpływa praktycznie na wszystko, od układu krwionośnego, przez nerwowy, pokarmowy, ... więcej

PIKANTNE KISZONE POMIDORY

jagodowapolana

SKŁADNIKI Pomidory gruntowe lima korzeń chrzanu (ok 2 cm na słoik) ząbki czosnku (minimum 2 na słoik) liście porzeczki ( 2-4 na słoik) koper  ziarenka gorczycy  pieprz w ziarnach pikantna papryczka suszona w płatkach lub surowa sól do przet... więcej

CHRZAN DOMOWY

jagodowapolana

  Jeśli macie w domu sokowirówkę i duży korzeń chrzanu, możecie samodzielnie przygotować słoiczek tego cudownego  tradycyjnego dodatku do mięs i ryb. Zapomnijcie o płaczu i wielogodzinnej walce z tarką. Szybko, łatwo i zdrowo. SKŁADNIKI kor... więcej

© Jagodowa Polana
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci