Menu

Jagodowa Polana

Smakuję życie, więc gotowanie przychodzi mi z łatwością. Lubię karmić i to robię. Znajdziesz mnie na szczycie gorczańskiego wzgórza, gdzie otoczona lasem pichcę dla moich agroturystycznych gości. Mój najlepszy przepis, to przepis na życie : rób co kochasz, a docenisz każdą chwilę. Zapraszam!

PRZETWORY SEZONOWE

SYROP Z KWIATÓW CZARNEGO BZU

jagodowapolana

Czarny bez jest jedną z roślin leczniczych stosowanych tradycyjnie przy przeziębieniu. Herbata z kwiatów lub syrop mają właściwości napotne, wykrztuśne i przeciwbólowe, obniżają gorączkę, wzmacniają naczynia włosowate, przyśpieszają przemianę materii... więcej

MARYNOWANA RZEPA 5 przemian

jagodowapolana

Mam dla Was kolejną propozycję w temacie : „niech pożywienie będzie lekiem”, czyli rzodkiew japońska, inaczej biała rzepa. Jest niezwykle popularna w krajach Dalekiego Wschodu ze względu na swoje imponujące właściwości, niską kaloryc... więcej

KAPUSTA KIMCHI - prosty przepis

jagodowapolana

   Kiszonki to nieocenione źródło witamin i mikroelementów. Na moim stole goszczą przez cały rok, ale szczególnie jesienią i zimą doceniam ich właściwości chroniące mnie przed infekcjami. Kiszona kapusta pekińska to przysmak Koreańczyków, a... więcej

KISZONE CZERWONE BURACZKI

jagodowapolana

Czerwone buraki, dla mnie bezkonkurencyjne superfood. A w wersji kiszonej to już po prostu absolutna bomba, także witaminowa. Wiedzieliście, że jedzenie ich pozytywnie wpływa praktycznie na wszystko, od układu krwionośnego, przez nerwowy, pokarmowy, ... więcej

© Jagodowa Polana
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci