Menu

TOJAgodowa Kuchnia

Tak gotuję dla moich gości na

WŁAŚCIWOŚCI PRZYPRAW I ZIÓŁ

O MÓJ ROZMARYNIE...

jagodowapolana

     Rozmaryn lekarski jest głównie znany i wykorzystywany jako przyprawa kulinarna, ale ma on także spore znaczenie lecznicze. W lecznictwie wykorzystuje się liście tej rośliny. Zawierają one liczne związki, olejki eteryczne (cyneol d... więcej

AROMATYCZNY MAJERANEK - KUZYN OREGANO

jagodowapolana

   Majeranek jest często używaną przyprawą w kuchni polskiej, ma on doskonale walory smakowe, ale także prozdrowotne. Wyglądem przypomina oregano, jednak w smaku nie ma sobie równych. Majeranek, czyli lebiodka, nazywany również majeran... więcej

PIEPRZ NA ZDROWIE!

jagodowapolana

Kto nie lubi czasem mocno popieprzyć rosołu, albo pierogów ruskich? Bez niego niektóre potrawy są po prostu bez wyrazu. A wiecie, że pieprz jest naturalnym konserwantem żywności? Do tego w 100%  bezpiecznym. Teoretycznie dobrze popiepr... więcej

CYNAMON - CUDOWNA PRZYPRAWA I LEK

jagodowapolana

Wszyscy znają cynamon jako słodko-pikantną przyprawę dodawaną głównie do szarlotki. Jednak  nie wszyscy wiedzą, że ta aromatyczna kora stanowi doskonałe  źródło  żelaza, wapnia i manganu. Wspomaga zwalczanie wolnych rodn... więcej

© TOJAgodowa Kuchnia
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci