Menu

TOJAgodowa Kuchnia

Tak gotuję dla moich gości na

OBIAD WEGETARIAŃSKI

Aromatyczna soczewica w pomidorach z jarmużem

jagodowapolana

SKŁADNIKI: 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku ok 1 szkl. soczewicy 3 duże liście jarmużu puszka pomidorów bez skórki Po ok 1/2 łyżeczki : kminku, kuminu, imbiru, słodkiej papryki, roztartych liści kari (niekoniecznie) po ok 1/4 łyżeczki : cynamonu, kurk... więcej

BEZGLUTENOWE KNEDLE ZE ŚLIWKAMI

jagodowapolana

  Latem zrywam owce  w moim sadzie, po to aby zimą móc wracać do tego smaku i zapachu, nie tylko pod postacią przetworów, choć przyznam, że te lubię najbardziej. Nasi goście na Jagodowej Polanie także zachwacają się moimi dżemami oraz powid... więcej

ZAPIEKANY OMLET Z WARZYWAMI W DWÓCH WERSJACH

jagodowapolana

Dzisiaj na Jagodowej bardzo proste danie oparte o ziemniaki, na dość szybką ciepłą kolację. Jest równie smaczne zarówno w wersji wegetariańskiej, jak i z niewielkim dodatkiem mięsa. Jeśli część biesiadników lubi mięsne potrawy, z łatwością  zmod... więcej

WEGETARIAŃSKI GRYCZANY MAKARON SOBA

jagodowapolana

 Kiedy mam ochotę na kolorowy obiad, najczęściej wybieram makaron z warzywami. Tak naprawdę w tej wersji pasują wszystkie warzywa, wybierzcie te, które lubicie najbardziej, odradzam jedynie skrobiowe, czyli ziemniaki, bataty czy dynię. Jesli cho... więcej

© TOJAgodowa Kuchnia
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci