Menu

TOJAgodowa Kuchnia

Tak gotuję dla moich gości na

WYPIEKI I DESERY BEZGLUTENOWE

BEZGLUTENOWY TORT MIGDAŁOWY Z MASĄ MAŚLANĄ

jagodowapolana

tort migdałowy SKŁADNIKI: 250 g zmielonych migdałów (lub orzechów) 7 jaj 1 szklanka cukru do ucierania żółtek 1/2 szkl. cukru do ucierania białek 1 łyżeczka pasty waniliowej 3 czubate łyżki zmielonych drobno płatków (jaglanych lub owsianych) 1/2 łyże... więcej

BEZGLUTENOWY TORT MAKOWY

jagodowapolana

W święta Bożego Narodzenia obowiązkowo spożywamy coś z makiem. Według tradycji jest on zapowiedzią dobrobytu w nadchodzącym Nowym Roku. Jedni lubią kutię, inni makowce, a ja przygotowałam przepis dla miłośników tortów. Poza tym, że jest na bogato, a ... więcej

BEZGLUTENOWE CIASTO BANANOWO-KOKOSOWE

jagodowapolana

Ponieważ w mojej rodzinie alergikow dostatek, wciąż testuję przepisy wykluczające niektóre składniki. Przy okazji mogę je później wykorzystywać na potrzeby moich gości na Jagodowej Polanie  Przy odrobinie dobrej woli i zaangażowania na ogół udaj... więcej

© TOJAgodowa Kuchnia
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci