Menu

Jagodowa Polana

Smakuję życie, więc gotowanie przychodzi mi z łatwością. Lubię karmić i to robię. Znajdziesz mnie na szczycie gorczańskiego wzgórza, gdzie otoczona lasem pichcę dla moich agroturystycznych gości. Mój najlepszy przepis, to przepis na życie : rób co kochasz, a docenisz każdą chwilę. Zapraszam!

Wpisy otagowane : gotowanie

KLUSKI ŚLĄSKIE

jagodowapolana

Jeśli myślicie, że jest to trudne danie, to jesteście w błędzie. Wystarczy znać porostą zasadę, że mąka jest czwartą częścią objętości ziemniaków. Do dzieła:-))   SKŁADNIK ziemniaki (używam mącznej irgi) skrobia/mąka ziemniaczana sól   PRZY... więcej

SER TYPU BUNDZ

jagodowapolana

SKŁADNIKI 3 l mleka od krowy lub świeżego 3,2 1 kefir - 400ml 5-6 kropli podpuszczki cielęcej 50ml wody sito chusta serowarska, cienka ściereczka lub pielucha PRZYGOTOWANIE Mleko bardzo powoli podgrzać do ok 37st. Dodać kefir. Mieszać przez ok 15 min... więcej

© Jagodowa Polana
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci